Een Travellerspoint blog

India

Gorkaland en Sikkim

semi-overcast 18 °C

Nog even snel een weblog, vooral om de foto's van onze laatste weken India te plaatsen. We hebben de laatste twee weken in de bergen van Noordoost India doorgebracht. De regio is heel verschillend van andere gebieden in India die we hebben bezocht. Er wonen veel Nepalezen en Tibetanen, het is veel schoner en er is veel minder armoede en gehassel dan in de rest van Noord India. Daarnaast is het er veel kouder en hebben we veel winterkleren moeten kopen.

DSCN5943.jpg

We begonnen in Darjeeling, bekend van de zwarte thee en daarom relatief welvarend. Het ligt prachtig in de heuvels en op heldere dagen is het uitzicht op de Himalaya spectaculair. Daarnaast is het ook een prettig stadje waar we de beste pizza (!) van onze reis hebben verorberd.

DSCN5965.jpg

Voor ons was het ook de uitvalbasis voor de 4-daagse Singalila Ridge trek door het berggebied rond de Nepalese grens. Helaas werden we verplicht een gids te nemen, die bovendien een beetje vreemd bleek. Op de eerste dag verdween hij zo nu en dan bij het passeren van kleine dorpjes en rook hij sterk naar alcohol als hij terug kwam. Verder was de trekking erg mooi en we hadden veel geluk met het weer, de lentebloemen en een beetje van de sneeuw die we in Nederland hebben gemist. We sliepen in fijne guesthouses, waar het erg koud werd op 3636 meter hoogte. Een warme kruik en zes dekens deden echter wonderen. Bovendien serveerden ze voedzame Nepaleze en Tibetaanse maaltijden en speciaal warm Tibetaans bier! Het was een leuke ervaring en een goede oefening voor de trekking die we in Nepal willen doen.

DSCN5931.jpg

90_DSCN5939.jpg

90_DSCN5859.jpg

90_DSCN5697.jpg

Na Darjeeling gingen we verder naar het noorden naar Sikkim, waar we vele plannen hadden die helaas een beetje in het water vielen. Sikkim is een apart stukje India, het was tot 1975 een onafhankelijk koninkrijkje zoals Bhutan, en rondreizen is er een beetje lastig als buitenlandse toerist. Je hebt een speciale vergunning nodig en je bent beperkt in waar je mag komen. We wilden eigenlijk een jeeptrip naar een spectaculaire vallei diep in de Himalaya maken. Helaas ging dat niet door, omdat een brug gerenoveerd werd en de weg naar het noorden afgesloten was. We hebben daarom alleen het schattige plaatsje Yuksom bezocht en het hoofdstadje Gangtok, waar ze een ware wandelpromenade hebben. Uniek voor India!

90_DSCN5979.jpg

90_DSCN6007.jpg

Nu vertrekken we eerder dan gepland naar Nepal. We hebben daar nu iets meer tijd, voor we vrijdag 15 april vanaf Delhi weer naar Nederland vliegen. Het einde is in zicht...

DSCN5855.jpg

DSCN5779.jpg

Geplaatst door sanleo 0:35 Gearchiveerd in India

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint