Een Travellerspoint blog

India

Rajasthan en Agra

sunny 27 °C

De afgelopen twee weken hebben we door de kleurrijke staat Rajasthan rondgereisd. We zijn begonnen in het romantische Udaipur. Genietend van een biertje op het dakterras hadden we prachtig uitzicht op het stadsmeer en het paleis. Dat was een van de vele paleizen en forten die we in Rajasthan hebben bezocht. Vanaf de vroege middeleeuwen tot aan de Britse tijd bestond Rajasthan uit een verzameling van kleine koninkrijkjes die constant met elkaar in oorlog waren. De maharadjas (koningen) bouwden daarom overal kastelen, de een nog groter dan de ander, om hun steden te beschermen en paleizen om in luxe te leven. Heel veel te zien en het internet werkte mee, dus ook veel foto's deze keer.

DSCN0019.jpg

DSCN9880.jpg

90_DSCN9918.jpg

In het kleine Bundi bezochten we een verwaarloosd paleis met mooie muurschilderingen en vele apen. In Jaisalmer liepen we rond in het nog altijd bewoonde fort van zandsteen (precies zoals je met een emmertje op het strand maakt!) Het indrukwekkendste kasteel was echter dat van Jodhpur: het machtige Mehrangarh. Dit immense fort was tot vijftig jaar geleden nog bewoond door de maharadja en zijn familie is nog nauw betrokken bij het onderhoud aan het kasteel. Daardoor verkeert het in perfecte staat. Een interessante en leuke audiotour gaf ons een mooi beeld van het leven in het fort. De koningsfamilie kwam zelfs nog persoonlijk aan het woord.

90_DSCN0015.jpg

DSCN0001.jpg

90_DSCN9970.jpg

90_DSCN0094.jpg

Als leuke afwisseling van de steden en kastelen, hebben we in de woestijn rond Jaisalmer, dichtbij de grens met Pakistan, een tweedaagse kamelentocht gedaan. We hadden er geen hele hoge verwachtingen van, omdat het toeristisch klonk en je in zo'n korte tijd niet echt diep de woestijn in kan trekken. Toch was het een van onze gaafste ervaringen in India tot nu toe. Het kamelenrijden zelf was vrij oncomfortabel en we hadden 1 schetende, 1 boerende en 1 hitsige kameel. Het was echter erg bijzonder om met z'n tweeen en twee "kamelenmannen" door de woestijn te trekken: het landschap was opvallend divers en we hebben twee dagen geen andere toeristen gezien. De mannen kwamen uit een dorpje in de woestijn en maakten ter plekke chapati's, groentencurry's en chai voor ons op een kampvuurtje. Het hoogtepunt was het slapen tussen de zandduinen, onder een fonkelende sterrenhemel.

1DSCN0103.jpg

90_DSCN0233.jpg

90_DSCN0143.jpg

DSCN0142.jpg

DSCN0133.jpg

DSCN0195.jpg

Na de kamelentocht hebben we per nachttrein Rajasthan verlaten op weg naar Agra, de stad van de Taj Mahal. Natuurlijk moesten we de Taj delen met honderden anderen, zelfs om half zeven 's ochtends en hadden we er al honderden foto's van gezien. Toch was het erg indrukwekkend. Vooral de bloemen van edelstenen die ingelegd zijn in het witte marmer en het ochtendzonnetje dat de koepel oplicht, vonden we prachtig.

270_DSCN0425.jpg

90_DSCN0429.jpg

Daarna waren we de Indiase steden en het vlakke land wel zat en zijn we per trein dwars door India naar de Himalaya gesukkeld (7 uur vertraging!). Vanmorgen werden we om zes uur wakker om vanaf het dakterras van ons hotel in Darjeeling met open mond naar Kangchendzonga (8598 m) te staren. Over onze bergavonturen snel meer!

270_DSCN9964.jpg

Geplaatst door sanleo 21:53 Gearchiveerd in India

Inhoudsopgave

Reacties

Wat een geweldige foto's! Heel erg relaxed dat de kamelentocht door de woestijn toch uiteindelijk nog zo goed heeft uitgepakt? Waren jullie bestand tegen de kou in de nacht? Heel veel succes in de Himalaya... Gaan jullie nog een uitgebreide tracking doen?

door Britt

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint