Een Travellerspoint blog

Laos

Het noorden

sunny 32 °C

Helaas, helaas. Op het moment van schrijven zijn we een beetje ziekjes. Omdat we morgen naar Birma vliegen moesten we toch maar als Sipje en Sopje achter de pc plaatsnemen en een weblogje schrijven. Kunnen we meteen iedereen een fijne kerst wensen! Onze kerst is een beetje in het water gevallen. Bangkok bleek ook niet de meest geschikte plek, dus was het niet zo heel erg om het ziek in bed door te brengen.

De laatste twee weken Laos waren gelukkig wel heel leuk! We hebben veel hoogtepunten gezien: een 7 km lange boottocht door een grot, een 120 meter hoge waterval, een ritje op een olifant zowaar en een bezoek aan een eeuwenoude tempel. De meest bijzondere ervaring was toch wel de tweedaagse trekking die we hebben gedaan in het Phu Hin Bun Nationaal Park. Samen met twee Zwitserse meisjes en een enigszins racistisch Pools stel (in legeroutfit!) liepen we van grotten naar dorpjes en azuurblauwe meertjes. We werden begeleid door twee Engelssprekende meisjes van 17 en 19 jaar en elke dag werden we "beschermd" door lokale gidsen. Het project zat heel goed in elkaar: de dorpjes in het gebied kregen door deze tochten wat extra inkomen door het toerisme. Door een rolatiesysteem, elke keer mochten andere dorpelingen voor de toeristen koken en elke keer werden andere gidsen gebruikt, werden de inkomsten verdeeld en raakten de mensen niet afhankelijk van toerisme. Daardoor ook geen shows, souvenirverkopers en ander gehassel.

90_DSCN8864.jpg

90_DSCN9033.jpg

90_DSCN8659.jpg

90_DSCN8784.jpg

De laatste daagjes in Laos hebben we heerlijk gerelaxed op een van de eilanden van Si Phan Don. Dit zijn zogenaamd vierduizend eilanden in de Mekong. Op een van deze eilanden hebben we in een bungalowtje geslapen waar we vanuit onze hangmat prachtig uitzicht hadden op de rivier. Genieten! Sowieso vonden we Laos een fijn en relaxed land. De mensen begroeten je altijd met een zangerig Sa-wat-diiii en een grote glimlach op het hoofd. Je wordt nooit opgelicht en we zijn veel leuke reizigers tegengekomen (buiten Vang Vieng!). Ook kom je in Laos heel vaak en gemakkelijk in kleine dorpjes waar de kippen, eenden en biggetjes over straat rennen en de mensen je toezwaaien of in de rivier aan het baden zijn. Je moet wel wat geduld hebben, een maaltijd laat gerust een uurtje op zich wachten en je moet ook bereid zijn niet al te comfortabel te reizen. Wij vonden de overvolle sawng thaews (tot busje omgebouwde trucks) wel gezellig, maar het schiet niet heel erg op en is killing voor je achterwerk. Toch was dit misschien wel wat we misten in de airconbussen in Cambodia en Vietnam...

DSCN9080.jpg

90_DSCN8833.jpg

DSCN8835.jpg

90_DSCN8883.jpg

Als we in Birma zijn hebben we waarschijnlijk weinig toegang op het internet. Mailtjes zijn altijd welkom, maar we kunnen waarschijnlijk pas weer reageren als we op de 22e januari terugkomen in Bangkok. Daarom nu alvast: een heel gelukkig nieuwjaar!

Geplaatst door sanleo 4:03 Gearchiveerd in Laos

Inhoudsopgave

Reacties

Ha Leonie en Sander,

Ben benieuwd naar de verhalen uit Birma...
voor jullie ook alvast een gelukkig nieuwjaar!

xxx Roos

door Rosalien

Voor jullie ook een heel gelukkig nieuwjaar vanuit een 'herfstig' Rotterdam. We hebben kerst gevierd bij de traditionele boom met kaarsen en we hebben Rudolf gezongen en ook aan jullie gedacht.

liefs,
Gerda

door Gerda

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint