Een Travellerspoint blog

Laos

Het noorden

sunny 30 °C
Bekijk de reiskaart op sanleo's reiskaart.

Ons vorige weblog liet lang op zich wachten, maar nu hebben we de smaak weer te pakken. Daarom nu al weer een update over onze avonturen in Laos.

Een langzame rit in een volgestouwd busje bracht ons in Laos. De afstand was kort, maar toch duurde de rit de hele dag. We vertrokken niet om vijf, maar om zeven uur 's ochtends, daarna moest het busje nog volgestouwd worden met handelswaar en werd er natuurlijk lang gehangen bij de grens. In Laos moesten we ten slotte nog een stuk te voet afleggen zodat de te zwaar beladen bus een riviertje kon doorploegen. Leuke afwisseling en gelukkig voerde de rit door een prachtig en vrijwel onbewoond berglandschap.

DSCN7995.jpg

Vanaf de eerste dag bleek Laos heel anders dan Vietnam, vooral in onze eerste bestemming Muang Ngoi Neua. Dit is een schattig dorpje dat alleen bereikbaar is per boot en enkel electriciteit heeft tussen zes en half tien 's avonds. Ookal komen er relatief veel toeristen, het dorpsleven gaat gewoon lekker door. We sliepen in een mooie bungalow aan de rivier met prachtig uitzicht op de bergen. Bij het guesthouse was een relaxed restaurantje, waar we gezellig met andere reizigers een biertje konden drinken. Dit was precies wat we zochten na al het gereis en gehassel in Vietnam. Na twee dagen relaxen en de omgeving verkennen, gingen we door naar Luang Prabang.

270_DSCN8039.jpg

DSCN8042.jpg

DSCN8051.jpg

Luang Prabang is de oude koninklijke stad van Laos en staat vooral bekend om haar vele tempels. In zes maanden reizen hebben we al heel wat tempels gezien en daarom deden we het rustig aan. We hebben enkel de oudste en de indrukwekkendste tempel en het oude koninklijk paleis bezocht. Het paleis was een beetje over de top, maar de tempel was wel heel mooi en heel anders dan de andere tempels die we hiervoor gezien hebben.

270_DSCN8158.jpg

90_DSCN8212.jpg

Naast tempels hadden we genoeg reden om een tijdje in Luang Prabang te blijven rondhangen. Het stadje heeft een levendige nachtmarkt, er is een indrukwekkende waterval in de buurt, we sliepen in een heel relaxed hostel en het eten was heerlijk. Luang Prabang heeft een steegje vol met kraampjes die gespecialiseerd zijn in buffetten. Voor anderhalve euro mag je een bord volscheppen met heerlijke vegetarische gerechten die je samen met anderen aan een lange tafel op eet. Gegrilde kip of vis kost extra. Daarnaast staan de straatjes vol met venters die heerlijke verse springrolls, naar eigen smaak gemaakte papaya salade, sandwiches, fruitshakes en Laotiaanse koffie verkopen.

90_DSCN8317.jpg

DSCN8115.jpg

Na een aantal dagen moesten we toch echt verder. Om de lange reis naar Vientiane te onderbreken, besloten we toch maar te stoppen in het Salou van Laos: Vang Vieng. Dit plaatsje ligt, heel iddylisch, aan een riviertje dat omsloten is door karstgebergten en is in de loop der jaren berucht geworden om het "tuben". Tuben betekent met een rubber traktorband heel lui over de rivier dobberen. Het tuben was op zich best leuk, dobberen over de rivier, af en toe stoppen om een biertje te drinken, of van een vier meter hoge trapeze het water in te zwiepen. Helaas trekt dit ook allerlei idoten aan, die zich overdag bezatten bij de rivier, veel drugs gebruiken en 's avonds in hun bikini schreeuwend door het dorp rennen. Het waren twee dagen vol plaatsvervangende schaamte, dus maar snel door naar Vientiane.

90_DSCN8425.jpg

De afgelopen vier dagen hebben we rondgehangen in Vientiane, de niet zo grote hoofdstad van Laos (kleiner dan Utrecht). Hier hebben we ons visum voor Birma aangevraagd, dat we vandaag eindelijk hebben kunnen ophalen. Op zich is het best een relaxte stad, maar vier dagen was wat lang. We hebben dan ook zin om morgen te vertrekken naar het zuiden van Laos voor wat meer avontuur!

90_DSCN8529.jpg

DSCN8511.jpg

Geplaatst door sanleo 3:23 Gearchiveerd in Laos

Inhoudsopgave

Reacties

Leuk om te lezen! Laos is een heerlijk land! Geniet van het zuiden, daar zijn nog minder toeristen te vinden...

door Maarten

Laos klinkt weer "paradijselijk", mooie foto's en leuk dat jullie weer meer bloggen! xx

door Mirte

He reizigers! Klinkt allemaal leuk, vind het altijd weer leuk om te lezen :-)

door Lennert

Fijn weer wat vaker van jullie te lezen, ga ajb zo door. Hier loopt het naar kerst toe. Eindejaars festiviteiten met collega's en kerstkaartengedoe. Kortom druk, druk, druk. Net een mooie sneeuwperiode achter ons. Nog geen schaatsweer, althans niet in rotjeknor. Vandaag regende het. Dus niks in je blootje een boek op het terras lezen.

door Gerda

Leonie en Sander het is toch genieten zoals jullie reizen en op z'n tijd een biertje zo te zien! Geniet van de vrijheid en het avontuur.
Leuk om jullie verhalen te lezen.

door Ine Suelmann

He Leonie en Sander,

Wauw, wat mooi! Ik had van andere mensen al gehoord dat het de moeite waard is om Laos, Cambodja en Vietnam te bezoeken, jullie maken mij nog meer nieuwsgierig! Superfoto's en die biertjes voor 15 cent klinkt me als muziek in de oren ;)

X Sabine

door Sabine

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint