Een Travellerspoint blog

Thailand

semi-overcast 30 °C
Bekijk de reiskaart op sanleo's reiskaart.

Na de hectiek van China zijn we de afgelopen drie weken bijgekomen in Thailand. In vergelijking met China was reizen door Thailand erg makkelijk. Iedereen spreekt wel wat Engels en is gewend aan Westerse toeristen. Afstanden zijn gelukkig ook wat korter en je hoeft niet minimaal drie dagen van te voren een treinkaartje te kopen.

Na onze boottocht over de Mekong zijn we via Chiang Saen naar Chiang Rai gegaan. Onze eerste indruk van Thailand was door Chiang Rai niet erg positief. In het centrum zagen we veel oude, dikke Westerse mannen die duidelijk op zoek waren naar een jonge Thaise vrouw. Gekoppeld hieraan zagen we veel schaarsgeklede Thaise meisjes werkzaam in bars en massagestudio's. De illusie van seks droop er van af... Wel had Chiang Rai een leuke nachtmarkt waar we Thailand voor het eerst als shoppingwalhalla ontdekten.

Toch zijn we maar snel verder getrokken om een andere kant van Thailand te ontdekken. Dus hebben we de tempelruines van Sukhothai bewonderd. Sukhothai was in de veertiende eeuw de hoofstad van het eerste Thaise koninkrijk. Vele tempels zijn nog in erg goede staat en er zijn meerdere sierlijke, metershoge boeddhabeelden te zien. Het gebied is zo groot dat we met een fiets van de ene naar de andere tempel konden fietsen. De tempels staan in een erg mooie, bosrijke omgeving en het was heerlijk rustig. Erg indrukwekkend!

90_DSCN5386.jpg

270_DSCN5432.jpg

DSCN5490.jpg

Het contrast was groot met onze volgende stop: Bangkok. Nu we dit schrijven zijn we voor de tweede keer in Bangkok en de stad blijft ons verbazen. Bangkok is erg druk, vies en groot. Het openbaar vervoer is beperkt: de metro en skytrain zijn snel, maar relatief duur, bussen en taxi's staan altijd vast in het verkeer. Gelukkig is er watertransport dat bestaat uit relaxte rivierlijnen en spannende lijnen over het extreem vervuilde kanaal (lees open riool). Op deze manier hebben we ons van de goedkope troep in Chinatown, naar de luxe rondom het Siam-plein en via de nepmerken in het MBK-warenhuis verplaatst. Ook kwamen we in aanraking met de beroemde (beruchte?) Khao-San weg. Deze straat en omgeving is geheel ingericht voor Westerse toeristen. Je kan er goedkoop shoppen, tours regelen, een neprijbewijs laten maken en ook erg goed opgelicht worden. Tussen alle blanke gezichten waanden we ons in een Spaans feestoord. Ondertussen werden we constant toegeschreeuwd: "Tuk-tuk!", "Need taxi?" "Ping-Pong?" "Massaaaaaag" "Take a look, take a look!" "Whadda you like?".

90_DSCN5536.jpg

90_DSCN5797.jpg

Gelukkig hebben we tussen de chaos van Bangkok door eindelijk op een strandje kunnen relaxen. Door het regenseizoen waren we gedwongen een eilandje te zoeken aan de drukke oostkust. Zo kwamen we terecht op Ko Tao, een rotsachtig eilandje in de Golf van Thailand. Heel mooi, maar wel flink aangetast door het toerisme. Het kleine hutje waar we in sliepen lag gelukkig in een afgelegen baai. Jammer genoeg moesten we het hutje delen met een rat (snel verhuisd!), eekhoorns en een flinke krab. De baai was prachtig, we hebben genoten van de zonsondergang en hebben lekker veel gesnorkeld. Als hoogtepunt zagen we tijdens het snorkelen een zeeschildpad van meer dan een meter lengte. Heel erg mooi en bijzonder!

270_DSCN5589.jpg

90_DSCN5691.jpg

90_DSCN5742.jpg

Binnenkort vertrekken we naar Cambodia. In de tussentijd genieten we nog even van de weldaad die Bangkok te bieden heeft (cappucino's!).

Geplaatst door sanleo 7:32 Gearchiveerd in Thailand

Inhoudsopgave

Reacties

Ha reizigers!

Leuke verhalen... . Die natuur daar, stranden, palmen.. dat kun je nou wel opschrijven maar gok dat het in werkelijkheid toch mooier is ;-) *denkt k*t ik wil ook weg*

Heel veel plezier nog! Geniet ervan en vergeet niet te relaxen he tussen het reizen door ;-)

door Len

Ik ben nu nog meer overtuigd van het feit dat ik nooit naar Bangkok wil en heel graag naar die prachtige tempels.

Gisteren een volkstuin gekocht. Tja, ook hier gaan we gewoon maar door na de Wilders hectiek en pijn.

liefs en geniet ervan,
Gerda

door Gerda

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint